Phoebus  keyboard_arrow_down

Vko 25/24: Exel/kesätauko

Phoebus   |     18.6.2024   

Ensin haluan pyytää anteeksi, että tämä blogi viivästyi pari arkipäivää suunitellusta aikataulusta, joka johtui viime viikon alun 20 m/s myrskystä Ahvenanmerellä. Noin 220 merimailin (400 km) venematka kotiin ei siinä kelissä onnistu.

 

 

  1. Salkunhoitajalta: Exel Compositesin osakeanti

Lupasin viikon 18/2024 blogissa palata Exelin annin jälkeen siihen, miten siinä toimin. Anti on päättynyt (onnistuneesti), joten sen aika on nyt.

Ensinnäkin tavoitteeni ei ollut lisätä eikä vähentää omistustamme yhtiöstä. Mutta, kuten merkintäoikeusanneissa yleensä, yritin toki kytätä arbitraaseja – siis myydä vanhoja osakkeitamme kallimmalla kuin ostamme uusia merkintäoikeuksien kautta.

Mutta tällä kertaa en onnistunut. Löysin enimmillään 0,0215 euron arbitraasin, joka olisi maksimissaan tuottanut meille 9.030 euroa miinus kaupankäyntikulut ja siten maksimissaan kasvattanut rahaston arvoa 0,007%, eli vajaan kolmen päivän palkkioiden verran. Todennäköisin lopputulema olisi kuitenkin ollut korkeintaan kymmenes tästä, koska vanhan osakkeen likviditeetti ei ollut riittävä (merkintäoikeuden likviditeetti oli).

Päätin siksi yksinkertaisesti vain käyttää merkintäoikeutemme, ja merkitsimme 3.360.000 osaketta lisää 772.800 eurolla ja omistamme niitä nyt 3.780.000 kpl. Omistusosuutemme on siis sama 3,5% kuin ennen antia.

Saatoin olla liian laiska. Jokainen euro, jonka tienaa riskittömästi on meille Phoebuksen omistajille kotiin päin, vaikka se ei kasvattaisikaan rahaston arvoa kuin promillen sadasosia.

 

 

  1. Salkunhoitajalta: Blogin kesätauko

Blogi jää nyt kesätauolle ja palaa 16. elokuuta. Sitä ennen toki ilmestyy vielä neljännesvuosikatsauksemme noin heinäkuun toisella viikolla, jossa on myös Phoebuksesta asiaa.

Toivotan kaikille lukijoille hyvää ja rentouttavaa kesää!

 


Vastaan seuraavan kerran kysymyksiinne perjantaina 16. elokuuta.


 

PhoebusBlogista

Hyvät Phoebuksen osuudenomistajat,

Vastaan näillä sivuilla sijoittajilta saamiini kysymyksiin (yleensä) perjantaisin. Yritän ryhmitellä kysymykset niin, että Phoebuksen kannalta mielestäni olennaisimpiin vastaan ensin. Näin keskustelun seuraaminen on toivottavasti helpompaa.

Muistakaa, että tyhmiä kysymyksiä ei ole. Hoidan teidän rahojanne, joten teillä on oikeus kysyä kaikesta, joka mieltänne askarruttaa. Toivon, että te myös käytätte tätä oikeuttanne. Arapaho-intiaanien sanoin: “If we wonder often, the gift of knowledge will come.”

Kysyä voitte sähköpostitse. En vastaa anonyymeihin kysymyksiin. Sen sijaan kysyjät säilyvät vastauksissani kaikki anonyymeinä. Siksi otan näihin viesteihin mukaan myös joitakin sellaisia kysymyksiä, joita kysyjä ei välttämättä ole tarkoittanut tähän blogiin.

Otan mielelläni vastaan kehitysehdotuksia.

Tässä blogissa esittämäni ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja. Ensinnäkin siksi, että oikea neuvo riippuu jokaisen sijoittajan taloudellisesta tilanteesta. Toiseksi, en tässä syvenny käsittelemiini aiheisiin läheskään sillä tarkkuudella kuin varsinaisessa neuvonnassa pitää tehdä.

Asiakaskohtaiseen neuvontaan Seligson & Co:lla on varainhoidon palveluita, jotka ovat maksullisia ja edellyttävät erillistä sopimusta. Lisätietoja ja yhteyshenkilöt tästä.

Ystävällisin terveisin,

Anders Oldenburg, CFA
salkunhoitaja