Henkilötietojesi käsittelystä  keyboard_arrow_down

Henkilötietojesi käsittelystä

Alla on lyhyt yhteenveto henkilötietojesi käsittelystä. Tarkan kuvauksen saat tietosuojaselosteesta (pdf).


Miksi?

Henkilötietojen käsittely on osa rahasto- ja sijoituspalvelua. Meidän tulee tunnistaa ja tuntea kukin asiakkaanamme oleva sijoittaja ja osata raportoida oikein sekä sijoittajalle itselleen että viranomaisille (esim. verottajalle).

Mitä?

Suurin osa käsittelemistämme henkilötiedoista on lakisääteisiä tai perustuu muihin viranomaismääräyksiin. Osa taas liittyy sujuvaan palveluun, kuten katsausten ja muun raportoinnin preferenssit.

Kuka?

Henkilötietoja käsittelee siihen koulutettu henkilökuntamme. Postitustietoja käsittelee Hämeen Kirjapaino, OMX Helsinki 25 pörssinoteeratun rahaston omistajatietojen rekisterinpitäjä on Euroclear Finland, verotietoja käsittelee veroviranomainen, jne.

Muiden kuin viranomaisten kanssa meillä on sopimus siitä, että tietoja käsitellään ja suojataan huolella ja ne hävitetään, kun käsittely on valmis. Viranomaisiin pitää vaan luottaa.

Mistä tietoja?

Suurimman osan tiedoista saamme asiakkailtamme itseltään. Omat asiakastiedot on helppo päivittää Oma salkku -palvelussa. Tarkistamme ja täydennämme tietoja tarvittaessa mm. Väestörekisterikeskuksesta ja Asiakastiedosta.

Tietojen suojaus?

Henkilötietoja käsitellään pääosin sisäverkossamme, joka on vain Seligson & Co:n henkilökunnan käytössä. Henkilökunnalla on salassapitovelvoite. Tietoliikenne Oma salkku -palveluun on suojattua ja voit halutessasi valita, että omaan Oma salkkuusi pääsee vain pankkitunnuksilla.

Kuinka kauan?

Tietoja käsitellään niin kauan kuin asiakassuhteesi on voimassa. Sen jälkeen säilytämme niitä normaalisti kymmenen vuotta,  mutta esimerkiksi arvo-osuusjärjestelmästä (Euroclear) ei tietoja saa lain mukaan poistaa lainkaan.

Oikeuteni?

Euroopan tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksia (mm. tietojen tarkastaminen) voi hoitaa suoraan Oma salkku -palvelussa tai kääntymällä asiakaspalvelumme puoleen: . Myös tietosuojavastaava Mari Rautanen auttaa mielellään.