LähiTapiola korkorahastot - Lyhytkorko ESG  keyboard_arrow_down

LähiTapiola Lyhytkorko ESG

Sijoitusrahasto LähiTapiola Lyhytkorko ESG on aktiivisesti hoidettu lyhyen koron rahasto. Se sijoittaa pääasiassa euromääräisiin, lyhytaikaisiin ja hyvin luottoluokiteltuihin korkosijoituksiin Euroopassa ja muissa OECD-maissa. Sijoituskohteena ovat pääasiassa yritystodistukset, pankkien sijoitustodistukset, vaihtuvakorkoiset sekä lyhyen kiinteän korkojakson velkakirjat sekä valtioiden takaamat velkakirjat. 

Rahaston tavoitteena on muiden ominaisuuksien ohella edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia. Rahaston sijoituspäätöksissä huomioidaan sijoituskohteisiin vaikuttavat kestävyystekijät (ESG), sijoitusten arvoon mahdollisesti vaikuttavat kestävyysriskit sekä sijoituskohteiden toiminnasta aiheutuvat pääasialliset haitalliset kestävyysvaikutukset LähiTapiola Varainhoidon kestävän sijoittamisen periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja rahastosta LähiTapiolan omilta sivuilta tästä linkistä.

Rahaston palkkiot
Hallinnointipalkkio: 0,30 %vuodessa, peritään rahastolta. Hallinnointipalkkio sisältää säilytyksen ja säilytysyhteisön palkkiot.

Rahastolta veloitetaan myös muita juoksevia kuluja.
Juoksevat kulut raportoidaan mm. esitteissä ja katsauksissa.

Rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota.
Merkintä- ja lunastusohjeet

Rahastomerkintä tehdään maksamalla merkintämaksu rahaston tilille. Minimimerkintä on 10 €.

Rahaston pankkitilit ovat:

NordeaNDEAFIHH FI59 1112 3000 3275 09
OPOKOYFIHHFI61 5000 0120 2127 81

Maksun voi kätevimmin tehdä suoraan omasta pankkiohjelmasta. Maksu onnistuu myös niistä pankeista, joissa rahastoilla ei ole tiliä.

Pankkisiirroissa tulee käyttää salkkukohtaista merkintäviitettä, joka kirjoitetaan pankkisiirron viitekenttään. Merkintäviite löytyy asiakastietolomakkeen oikeasta yläkulmasta sekä Oma salkku -palvelusta kohdasta "Asiakastiedot".

Jos merkintämaksu on vastaanotettu rahastoyhtiössä pankkipäivänä viimeistään klo 15, merkintä vahvistetaan saman pankkipäivän arvoon.

Jos lunastustoimeksianto on vastaanotettu rahastoyhtiössä pankkipäivänä viimeistään klo 15, vahvistetaan lunastus saman pankkipäivän arvoon, mikäli rahastossa on lunastukseen tarvittavat käteisvarat.

Muut osuussarjat

Rahastossa on yleisen osuussarjan lisäksi osuussarja VI, joka on tarkoitettu suursijoittajina toimivien sijoitustuotteita tarjoavien vakuutusyhtiöiden käyttöön. Osuussarjan VI merkinnän edellytys on 1 000 000 euron minimiomistus kyseisessä osuussarjassa sekä vakuutusyhtiön solmima sopimus Seligson & Co Rahastoyhtiön kanssa, jossa sovitaan mm. merkinnän tarkemmista edellytyksistä. Osuussarjan tiedot ja esitteet saa rahastoyhtiöstä.

Kestävyyteen liittyvien tietojen antaminen

Julkaisupäivämäärä: 16.12.2022 (päivitetty 1.1.2023)
Oikeushenkilötunnus: 743700M2BL6BS5R75363

Tiivistelmä

Tämä rahoitustuote edistää ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia, mutta sen tavoitteena ei ole kestävien sijoitusten tekeminen. Ominaisuuksia edistetään sisällyttämällä kestävyystekijöiden arviointi sijoitusvalintoihin, vaikuttamalla yhtiöiden toimintaan, rajaamalla pois sijoitusuniversumista tiettyjä yhtiöitä sekä sijoittamalla hiili-intensiivisillä toimialoilla vain hiilijalanjäljeltään parhaisiin yhtiöihin. Lisäksi rahaston sijoituskohteet noudattavat hyviä hallintotapoja.

LähiTapiola Varainhoito tunnistaa kullekin sijoituskohteelle oleelliset kestävyysriskit sekä niiden todennäköisyydet ja vaikutusten suuruuden osana sijoituskohteen kestävyysanalyysiä. Kestävyysanalyysi tehdään sijoituksellisesti kiinnostaviksi arvioiduista yrityksistä samanaikaisesti perinteisen yritysanalyysin kanssa. LähiTapiola Varainhoito arvioi kestävyysriskejä, niiden todennäköisyyttä ja vaikutuksen suuruutta jatkuvasti osana sijoitusprosessiamme ja sijoituskohteiden ja -salkkujen seurantaa. Arvion perusteella voidaan tehdä sijoitus, kasvattaa/pienentää sijoitusta, luopua sijoituksesta ja/tai käyttää vaikuttamiskeinoja kestävyysriskien hallitsemiseksi.

Rahaston tekemien kestävien sijoitusten tavoitteet ovat ympäristöön liittyvien ja/tai yhteiskunnallisten kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen. Rahastossa osittain tehtävät kestävät sijoitukset täyttävät joko taksonomia-asetuksen kriteerit tai LähiTapiola Varainhoidon kriteerit kestävälle sijoitukselle. Sijoitukset voivat edistää muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, energiatehokkuutta, vesivarojen kestävää käyttöä, kiertotaloutta, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä, resurssitehokasta toimintaa tai ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

Rahoitustuotteen ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien toteutumista kuvaavien indikaattoreiden kehitystä seurataan sijoituskohteiden kestävyysanalyysin yhteydessä sekä rahaston kestävyysraportoinnin toteutuksen yhteydessä. Uusia seurattavia mittareita voidaan ottaa käyttöön, jos riittävän kattavaa ja laadukasta tietoa on saatavilla.

Rahoitustuotteen ympäristövaikutuksiin liittyvien ominaisuuksien toteutumista mitataan seuraavilla mittareilla: ulkopuolisen palveluntarjoajan E-arvio rahastosta, rahaston hiili-intensiteetti ja hiilitehokkuus, rahaston sijoitusten hiili-intensiteettien toimialajakauma, rahaston sijoituskohteiden vakavien tai erittäin vakavien ympäristöön liittyvien rikkomusten määrä (sijoituskohteiden %-osuus rahastosta). Yhteiskuntaan, sosiaalisiin vaikutuksiin sekä hyvään hallintotapaan liittyvien ominaisuuksien toteutumista mitataan seuraavilla mittareilla: ulkopuolisen palveluntarjoajan S-arvio rahastosta, rahaston sijoituskohteiden YK:n Global Compact -periaatteiden noudattaminen, rahaston sijoituskohteiden hallitusten jäsenten sukupuolijakauma, rahaston sijoituskohteiden vakavien tai erittäin vakavien yhteiskuntaan liittyvien rikkomusten määrä (sijoituskohteiden %-osuus rahastosta).

Ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien mittaamisessa hyödynnämme etupäässä sijoituskohteiden raportoimaa virallista tietoa, jota keräämme ulkopuolisten palveluntarjoajien tietokantojen kautta ja myös suoraan sijoituskohteiden tapaamisten tai vaikuttamisprosessien yhteydessä. Sijoituskohteiden raportoimat indikaattorit eivät aina ole systemaattisia ja standardoituja, jolloin vertailtavuus saattaa heikentyä. LähiTapiola Varainhoito Oy:ssä noudatetaan systemaattista sijoitusprosessia, jonka tarkoituksena on löytää sijoitusuniversumista asetetut kriteerit täyttäviä sijoituskohteita.Tärkeimmät aktiivisen omistajuuden toimintatapamme ovat tapaamiset yhtiön johdon kanssa, yhtiökokouksiin osallistuminen ja yhtiöihin vaikuttaminen yksin tai yhdessä muiden sijoittajien kanssa.

Rahastolla ei ole ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien toteutumiseen liittyvää vertailuindeksiä.

Ei kestävää sijoitustavoitetta

Tämä rahoitustuote edistää ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia, mutta sen tavoitteena ei ole kestävien sijoitusten tekeminen.

Siltä osin kuin rahastossa aiotaan tehdä kestäviä sijoituksia, haitallisia vaikutuksia koskevat indikaattorit otetaan huomioon sijoituskohteen kestävyysanalyysissä, jossa tunnistetaan ja huomioidaan kullekin sijoituskohteelle oleelliset haittavaikutukset, ottaen huomioon yleiset haittavaikutukset sekä toimiala- ja yrityskohtaiset erityispiirteet. Kestävyysanalyysin yhteydessä arvioidaan, ettei sijoitus aiheuta merkittävää haittaa kestävien sijoitusten tavoitteelle. Sijoitusuniversumista suljetaan pois yhtiöt, jotka ovat rikkoneet kansainvälisiä ihmisoikeuksia, työvoimaa, ympäristöä tai korruptiota koskevia normeja. Rahaston sijoituspäätöksissä huomioidaan ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät (ESG) LähiTapiola Varainhoitokonsernin kestävän sijoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti.

Sijoituskohteiden edellytetään noudattavan kansainvälisesti tunnistettuja hyvän hallintotavan käytäntöjä, joita määritellään muun muassa yritystoimintaa ja yhteiskuntaa ohjaavilla kansainvälisillä konventioilla kuten YK:n Global Compact sekä paikallisilla hallintokoodeilla. Hyvän hallintotavan riittävä toteutuminen arvioidaan sijoituskohteen kestävyysanalyysin yhteydessä sekä seuraamalla kansainvälisten konventioiden määrittämien normien toteutumista tai niiden rikkomista sijoituskohteiden toiminnassa.

Ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvät rahoitustuotteen ominaisuudet

Tämä rahoitustuote edistää muiden ominaisuuksien ohella ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia kuten ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten huomioimista sijoituskohteen toiminnassa. Ominaisuuksia edistetään sisällyttämällä kestävyystekijöiden arviointi sijoitusvalintoihin, vaikuttamalla yhtiöiden toimintaan, rajaamalla pois sijoitusuniversumista tiettyjä yhtiöitä sekä sijoittamalla hiili-intensiivisillä toimialoilla vain hiilijalanjäljeltään parhaisiin yhtiöihin. Lisäksi rahaston sijoituskohteet noudattavat hyviä hallintotapoja.

Sijoitusstrategia

LähiTapiola Varainhoito tunnistaa kullekin sijoituskohteelle oleelliset kestävyysriskit sekä niiden todennäköisyydet ja vaikutusten suuruuden osana sijoituskohteen kestävyysanalyysiä. Kestävyysanalyysi tehdään sijoituksellisesti kiinnostaviksi arvioiduista yrityksistä samanaikaisesti perinteisen yritysanalyysin kanssa. LähiTapiola Varainhoito arvioi kestävyysriskejä, niiden todennäköisyyttä ja vaikutuksen suuruutta jatkuvasti osana sijoitusprosessiamme ja sijoituskohteiden ja -salkkujen seurantaa. Arvion perusteella voidaan tehdä sijoitus, kasvattaa/pienentää sijoitusta, luopua sijoituksesta ja/tai käyttää vaikuttamiskeinoja kestävyysriskien hallitsemiseksi.

Rahaston sijoituskohteista tehdään kestävyysanalyysi ja niille annetaan kestävyysluokitus.

  • Rahasto ei sijoita yhtiöihin, jotka ovat rikkoneet kansainvälisiä ihmisoikeuksia, työvoimaa, ympäristöä tai korruptiota koskevia normeja.
  • Rahasto ei sijoita yhtiöihin, jotka valmistavat kiistanalaisia aseita tai niiden valmistamiseen käytettäviä komponentteja.
  • Rahasto ei sijoita yhtiöihin, joiden liikevaihdosta yli 5 prosenttia tulee aikuisviihdetuotteista ja -palveluista, perinteisten aseiden valmistuksesta, tupakkatuotteiden valmistuksesta tai uhkapeleistä.
  • Rahasto ei sijoita yrityksiin, joiden pääasiallinen ansaintamalli perustuu kuluttajille suunnattuihin pikaluottoihin.
  • Rahasto ei sijoita heikoimman ulkopuolisen ESG-luokituksen saaneisiin yhtiöihin, joilla ei ole suunnitelmaa selkeistä toimenpiteistä toimintansa parantamiseksi.
  • Rahasto ei sijoita kaivos-, energia- tai julkishyödyllisiin yhtiöihin, jotka investoivat uusiin kivihiili-, ruskohiili- tai turveprojekteihin.
  • Rahasto ei sijoita yrityksiin, joiden liikevaihdosta yli 20 prosenttia muodostuu energiantuotannossa käytettävän kivihiilen, ruskohiilen tai turpeen tuottamisesta, tai energiantuotannosta vähintään 20 prosenttia perustuu kivihiileen, ruskohiileen tai turpeeseen.
  • Hiili-intensiivisillä toimialoilla rahasto sijoittaa hiilijalanjäljeltään parhaisiin yrityksiin, sekä sellaisiin yrityksiin, joiden arvioidaan kuuluvan selkeisiin parantajiin.
  • Yhtiön hiili-intensiteetti saattaa rajoittaa sijoituksen painoarvoa rahastossa.

Edellä mainituilla rajauksilla sekä yrityskohtaisella hyvän hallintotavan toteutumisen analyysillä pyritään varmistamaan, että sijoituskohteena olevat yritykset noudattavat hyviä hallintotapoja. Sijoituskohteiden edellytetään noudattavan kansainvälisesti tunnistettuja hyvän hallintotavan käytäntöjä, joita määritellään muun muassa yritystoimintaa ja yhteiskuntaa ohjaavilla kansainvälisillä konventioilla kuten YK:n Global Compact sekä paikallisilla hallintokoodeilla. Hyvän hallintotavan riittävä toteutuminen arvioidaan sijoituskohteen kestävyysanalyysin yhteydessä sekä seuraamalla kansainvälisten konventioiden määrittämien normien toteutumista tai niiden rikkomista sijoituskohteiden toiminnassa. Hyvää hallintotapaa noudattavien sijoituskohteiden tunnistamisessa hyödynnetään palveluntarjoajien Governance-analyysejä ja -mittareita osana omaa kestävyysanalyysiä. Sijoitusuniversumista suljetaan pois yhtiöt, jotka ovat rikkoneet kansainvälisiä ihmisoikeuksia, työvoimaa, ympäristöä tai korruptiota koskevia normeja.

Sijoitusten osuus

Rahaston tekemien kestävien sijoitusten tavoitteet ovat ympäristöön liittyvien ja/tai yhteiskunnallisten kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen. Rahastossa osittain tehtävät kestävät sijoitukset täyttävät joko taksonomia-asetuksen kriteerit tai LähiTapiola Varainhoidon kriteerit kestävälle sijoitukselle. Sijoitukset voivat edistää muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, energiatehokkuutta, vesivarojen kestävää käyttöä, kiertotaloutta, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä, resurssitehokasta toimintaa tai ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Tarkastaja tai kolmas osapuoli ei ole tarkastanut täyttävätkö rahaston sijoitukset EU:n luokitusjärjestelmän mukaisille toiminnoille asetetut vaatimukset. Rahaston tavoitteena ei ole tehdä sijoituksia EU:n Taksonomia-asetuksen (2020/852) luokitusjärjestelmän mukaisiin fossiiliseen kaasuun ja/tai ydinenergiaan.

Rahaston sijoitusten osuus

#1 Vastaa ympäristöön/yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia kattaa ne rahoitustuotteessa tehdyt sijoitukset, joita käytetään rahoitustuotteen edistämien ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien toteutumiseksi.

#2 Muu kattaa muut rahoitustuotteessa tehdyt sijoitukset, jotka eivät vastaa ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia ja joita ei pidetä kestävinä sijoituksina.

Luokkaan #1 Vastaa ympäristöön/yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia sisältyvät:

  • alaluokka #1A Kestävä kattaa kestävät sijoitukset, joilla on ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä tavoitteita.
  • alaluokka #1B Muut ympäristöön/yhteiskuntaan liittyvät ominaisuudet kattaa sijoitukset, jotka vastaavat ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia ja joita ei pidetä kestävinä sijoituksina.

Rahoitustuotteelle suunniteltu varojen allokointi: Sijoituksia, jotka edistävät ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia on 90 %, joista 30 % ovat kestäviä ja joista 60 % ovat muita ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia edistäviä sijoituksia. Kestävistä sijoituksista 3 % on luokitusjärjestelmän mukaisia. Muita sijoituksia on 10 %.

Ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien seuranta

Rahoitustuotteen ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien toteutumista kuvaavien indikaattoreiden kehitystä seurataan sijoituskohteiden kestävyysanalyysin yhteydessä sekä rahaston kestävyysraportoinnin toteutuksen yhteydessä. Uusia seurattavia mittareita voidaan ottaa käyttöön, jos riittävän kattavaa ja laadukasta tietoa on saatavilla.

Menetelmät

Rahoitustuotteen ympäristövaikutuksiin liittyvien ominaisuuksien toteutumista mitataan seuraavilla mittareilla:

Ulkopuolisen palveluntarjoajan E-arvio rahastosta, rahaston hiili-intensiteetti ja hiilitehokkuus, rahaston sijoitusten hiili-intensiteettien toimialajakauma, rahaston sijoituskohteiden vakavien tai erittäin vakavien ympäristöön liittyvien rikkomusten määrä (sijoituskohteiden %-osuus rahastosta).

Yhteiskuntaan, sosiaalisiin vaikutuksiin sekä hyvään hallintotapaan liittyvien ominaisuuksien toteutumista mitataan seuraavilla mittareilla:

Ulkopuolisen palveluntarjoajan S-arvio rahastosta, rahaston sijoituskohteiden YK:n Global Compact -periaatteiden noudattaminen, rahaston sijoituskohteiden hallitusten jäsenten sukupuolijakauma, rahaston sijoituskohteiden vakavien tai erittäin vakavien yhteiskuntaan liittyvien rikkomusten määrä (sijoituskohteiden %-osuus rahastosta).

Tietolähteet ja tietojen käsittely

Ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien mittaamisessa hyödynnämme etupäässä sijoituskohteiden raportoimaa virallista tietoa, jota keräämme ulkopuolisten palveluntarjoajien tietokantojen kautta ja myös suoraan sijoituskohteiden tapaamisten tai vaikuttamisprosessien yhteydessä. Emme käytä arvioita tai keskiarvoja ominaisuuksien mittaamiseen. Mittareiden laskennassa käytämme standardisoitua laskentatapaa aina kun sellainen on saatavilla.

Pyrimme varmistamaan datan laadukkuuden vertaamalla eri palveluntarjoajien tarjoamaa tietoa toisiinsa, hyödyntämällä julkisia tietokantoja sekä vertaamalla sijoituskohteiden raportoimaa tietoa verrokkien tietoihin. Seuraamme jatkuvasti kestävyysindikaattoreihin liittyvää tutkimustietoa sekä teknologista kehitystä kestävyysriskien ja -haittojen vähentämiseksi. Seuraamme myös jatkuvasti systemaattisen raportoinnin kehitystä tunnistetuista kestävyysindikaattoreista.

Hyödynnämme eri tietolähteistä saatua ns. "raakadataa" omissa tietokannoissamme ja laskennassa.

Menetelmiä ja tietoja koskevat rajoitukset

Käytämme etupäässä sijoituskohteiden raportoimaa virallista tietoa, jolloin virallinen tieto jää vaillinaiseksi niiden sijoituskohteiden osalta, jotka eivät tietoja raportoi. Sijoituskohteiden raportoimat indikaattorit eivät aina ole systemaattisia ja standardoituja, jolloin vertailtavuus saattaa heikentyä.

Pyrimme edistämään raportointia ja siten tiedon kattavuutta kontaktoimalla sijoituskohteita ja pyytämällä raportointia oleellisista kestävyysindikaattoreista ja -haitoista. Pyrimme edistämään standardoitujen indikaattoreiden käyttöönottoa muun muassa tukemalla raportointialoitteita, kuten TCFD. Lisäksi virallista tietoa täydennetään sijoituskohteiden tapaamisissa ja vaikuttamisprosessien kautta saaduilla tiedoilla sekä salkunhoitajien sijoituskohde- ja toimialatuntemuksella, jota hyödynnetään sijoituskohteiden kestävyysanalyysissä. Yllä olevilla toimenpiteillä varmistetaan, että rajoitukset eivät estä tavoitteiden saavuttamista.

Asianmukainen huolellisuus

LähiTapiola Varainhoito Oy:ssä noudatetaan systemaattista sijoitusprosessia, jonka tarkoituksena on löytää sijoitusuniversumista asetetut kriteerit täyttäviä sijoituskohteita. Salkunhoitajien kokouksissa tehdään päätökset ostoista sekä myynneistä, jotka salkusta vastaava salkunhoitaja käytännössä toteuttaa. Kun sijoituskohteena on rahasto-osuus, salkunhoitaja täyttää kohderahaston perustietoja koskevan lomakkeen ja toimittaa sen kohderahaston esitteen sekä aktiivisten ulkopuolisten toimijoiden rahastoista pyydettävän RFP-lomakkeen (tausta- ja perustiedot) kanssa LähiTapiola Varainhoito Oy:n riskienhallintatoiminnolle, joka hyväksyy sijoituskohteen. Riskienhallintatoiminto varmistaa, että kohderahastosijoitus on rahaston sääntöjen mukainen.

Vaikuttamispolitiikat

Lue LähiTapiola Varainhoito Oy:n vaikuttamisen linjauksista omistajaohjauksen periaatteissa tästä (https://public.egate.fi/lahitapiola/lahitapiola/fi/tiedostot/125138/). Tärkeimmät aktiivisen omistajuuden toimintatapamme ovat tapaamiset yhtiön johdon kanssa, yhtiökokouksiin osallistuminen ja yhtiöihin vaikuttaminen yksin tai yhdessä muiden sijoittajien kanssa. Uskomme, että aktiivisella omistajuudella ja rakentavalla keskustelulla sijoituskohteiden kanssa voimme vaikuttaa positiivisesti yritysten toimintaan ja siten myös edistää sijoitusten parempaa tuotto-riskisuhdetta pitkällä tähtäimellä. Vaikutamme yrityksiin resurssiemme puitteissa. Priorisoimme vaikuttamistapauksiamme ja valitsemme sopivimman vaikuttamistavan etupäässä sijoituksemme koon ja merkittävyyden, yrityskohtaisen kestävyystekijän oleellisuuden, kestävyysteeman systeemisen merkittävyyden (esimerkiksi ilmastonmuutos, ihmisoikeudet) ja vaikuttamisen onnistumismahdollisuuksien perusteella. Seuraamme kansainvälisten konventioiden määrittämien normien toteutumista tai niiden rikkomista sijoituskohteiden toiminnassa. Emme sijoita normeja rikkoviin sijoituskohteisiin. Kontaktoimme palveluntarjoajan "tarkkailulistalla" olevat sijoituskohteet epäselvyyksien selventämiseksi. Tunnistaessamme sijoituskohteessa mahdollisen kestävyyteen liittyvän epäselvyyden tai puutteen, olemme tarvittaessa yhteydessä sijoituskohteeseen ja päivitämme uuden tiedon perusteella kestävyys- ja sijoitusanalyysimme.

Nimetty vertailuarvo

Rahastolla ei ole ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvien ominaisuuksien toteutumiseen liittyvää vertailuindeksiä.


Arvonkehitys 27.03.2024:
Kasvu (A) Tuotto (B) 1 pv 1 kk 1 v 3 v 5 v 10 v 15 v 20 v
14,928 € 0,000 € 0,08 % 0,55 % 5,70 % 3,74 % 4,07 % 7,00 % 23,73 % 33,38 %
Jakso:
  • 1 kk
  • 1 v
  • 3 v
  • 5 v
  • 10 v
  • max

 

Vertaa muihin rahastoihin rahastoarvotaulukossa