Phoebus  keyboard_arrow_down

Vko 22/11: Strayer

Phoebus   |     3.6.2011   

 

  1. Salkunhoitajalta: Strayer Education (päivitys)

Strayer Education ei ole enää pienin sijoituksemme. Ostin viime viikolla neljänneksen lisää osakkeita (rahastoon tulleilla merkintärahoilla) ja osake nousi eilen 20%, kun Department of Education vihdoin esitti lopulliset ”Gainful Employment” –sääntönsä, joista kerroin tarkemmin blogissa viikolla 04/11.

DoE:n uudet säännöt (436 sivua) eivät muuttuneet kovin oleellisesti alun perin ehdotetuista. Suurin muutos on, että säännöt astuvat voimaan hieman hitaammin kuin aluksi oli tarkoitus siten, että ensimmäisen kerran koulu voi menettää valtion rahoituksen opiskeluohjelmilleen vuonna 2015, jos se kolmena vuonna neljästä ei ole yltänyt DoE:n vaatimuksiin ohjelman opiskelijoiden velan kuoletusasteesta eikä vaatimuksiin velan suhteesta tuloihin. Toinen tärkeä muutos on, että DoE kertoo aikovansa antaa kouluille läpinäkyvän pääsyn tilastoihinsa ja mahdollisuuden kyseenalaistaa DoE:n luvut hyvissä ajoin, ennen kuin koulun jotakin opiskeluohjelmaa voidaan rangaista. Jälkimmäinen on ollut Strayerin tärkeimpiä toiveita. Osakemarkkinoille ilmeisesti riitti, että pelisääntöjä hieman löysättiin ja ehkä ennen kaikkea, että niistä saatiin vihdoin varmuus.

Entä mitä tämä tarkoittaa Phoebukselle? Pitäisikö minun ostaa meille lisää Strayeriä nyt kun ”osake on nousussa” ja epävarmuus on poistunut?

Ei ainakaan siksi. Kuten viimeksi kerroin, olen vaiheistanut ostojamme hieman normaaliakin enemmän, koska oletin, että lopulliset Gainful Employment –säännöt voisivat aiheuttaa voimakkaan negatiivisen kurssireaktion. Kun reaktio nyt sattui olemaan positiivinen (joka olisi ehkä pitänyt arvata kun tietää, kuinka paljon lyhyeksimyyntiä hedge-rahastot ovat näissä osakkeissa harrastaneet), se tarkoittaa, että emme saaneet tilaisuutta lisätä omistustamme järkevään hintaan – ainakaan vielä. Mutta se ei maailmaa kaada. Strayerin paino salkussamme on jo ihan relevantti (2,5%), joten olen nykytilanteeseen tyytyväinen.

Sektorin todelliset ongelmat eivät tule kertaheitolla poistumaan. Uusia opiskelijoita on kaikkiin kouluihin tullut viimeisen puolen vuoden aikana aiempaa vähemmän, eikä varmuus uudesta sääntelystä yön yli sitä trendiä kääntäne. Siten Strayerin ja muiden alan yhtiöiden tuloskehitys pysynee negatiivisena vielä jonkin aikaa. Mutta sääntely on askel oikeaan suuntaan opiskelijoiden luottamuksen kasvattamiseksi ja on siten hyvä asia.

.