Laskurit - Tavoitelaskuri  keyboard_arrow_down

Tavoitelaskuri

Huom. Laskurit on toteutettu ns. flash-tekniikalla. Jos näet tämän viestin, ei Internet-selaimessasi ole flashtukea.

Oletustuotto: markkinoiden oletettu tuotto valitulla allokaatiolla, voidaan valita liukuakselilta tai suoraan jonkin varallisuuslajin likimääräisenä historiallisena tuottona. Laskureiden oletukset perustuvat hyvin hajautettuun osake- tai korkosalkkuun. Korkorahastojen ajankohtaiset juoksevan tuoton tuotto-odotukset on ilmoitettu rahastoarvotaulukon yhteydessä.

Hallinnointi- & säilytyspalkkio: sijoittamisen vuotuiset kustannukset (esim. hallinnointi- ja säilytyspalkkiot) vaikuttavat merkittävästi tuottoon.

Yksittäisten Seligson & Co -rahastojen hallinnointi- & säilytyspalkkiot saa alasvetovalikosta. Hajautetulla salkulla on keskimääräinen kustannus täytettävä alasvetovalikon yläpuolella olevaan kenttään.

Suorien palkkioiden lisäksi rahastoilla on usein myös muita esimerkiksi osakekaupankäynnistä aiheutuvia kustannuksia. Jos kokonaiskustannuksista on arvio tiedossa, on järkevää käyttää sitä pelkän hallinnointi- ja säilytyspalkkion sijaan. Seligson & Co -rahastojen osalta kokonaiskustannukset löytyvät rahastoesittelyiden linkistä "Avaintiedot ja arvonkehitys".