Ajankohtaista  keyboard_arrow_down

LähiTapiolan näkökulma – Samu Anttilan haastattelu

Ajankohtaista   |     12.8.2020   

Rahastot jatkavat entisellään, palkkiot eivät ainakaan nouse, salkunhoitajat pysyvät samoina. – johtaja Samu Anttila, LähiTapiola

Seligson & Co:n asiakkaat viestivät eilisen ilmoituksen jälkeen, että olisi hyvä kuulla hieman enemmän LähiTapiolan ajatuksista Seligson & Co -kaupan suhteen myös suoraan heiltä.

Tuumasta toimeen: Johtaja Samu Anttila LähiTapiolasta, miksi halusitte ostaa Seligson & Co Rahastoyhtiön?

”Haluamme vahvistaa asiakkaidemme elämänturvaa myös taloudellisessa varautumisessa ja pitkäaikaisessa säästämisessä. Seligson & Co rahastoliiketoiminta täydentää erinomaisesti nykyisiä talouden palveluitamme, eikä yhtiöidemme palveluissa myöskään ole juuri päällekkäisyyksiä.”

Miksi juuri Seligson & Co?

”Olemme olleet yhtiössä mukana jo kohta 20 vuotta ja tiedämme, että Seligson & Co:n yrityskulttuuri sopii hyvin yhteen asiakkaiden omistaman LähiTapiolan arvojen kanssa.”

Tekeekö LähiTapiola muutoksia Seligson & Co:n rahastovalikoimaan?

”Muutoksia ei ole suunnitteilla. Rahastot jatkavat entisellään, palkkiot eivät ainakaan nouse, salkunhoitajat pysyvät samoina. Muutosten sijaan toivomme, että voimme LähiTapiolan kattavaa verkostoa käyttäen palvella Seligson & Co:n rahastojen sijoittajia entistä paremmin, koko Suomessa.”

Onko Seligson & Co:n rahastoja tarkoitus yhdistää LähiTapiolan rahastoihin?

”Tällaisia suunnitelmia ei ole – ja jos jokin yhdistäminen myöhemmin tulisikin vastaan, se tehdään niin että Seligson & Co:n asiakkaiden nyt maksamat palkkiot eivät nouse.”

Mitä ovat LähiTapiolan tarjoamat talouden palvelut asiakkailleen?

”LähiTapiola tarjoaa asiakkailleen erilaisia säästämisen ja sijoittamisen palveluja eli rahastoja, sijoitusvakuutusta, private banking -ratkaisuja ja instituutiosijoittamisen palveluja. Lisätietoa verkkosivuiltamme.”

Saavatko Seligson & Co:n asiakkaat yhdistymisestä jotain hyötyä?

”Kyllä. Kuten sanottu, asiakaspalveluverkosto laajenee ja pikku hiljaa varmaankin myös tuotevalikoima, esimerkiksi LähiTapiolan vaihtoehtorahastojen kautta. Mutta olemassa oleviin Seligson & Co:n rahastoihin ei kosketa, vaan halusimme nimenomaan hankkia ne osaksi LähiTapiolan tarjoamaa sellaisina kuin ne ovat.”

Eikö siis mitään muutoksia koskaan?

”Heh, maailma muuttuu ja mukana pitää pysyä, ei tästä toki ole tarkoitus mitään ”rahastomuseota” rakentaa. Seligson & Co, jonka koko johto ja henkilöstö siis jatkaa, voi toki kehittää rahastojaan myös jatkossa ja – kuten aina – Seligson & Co:n perinteitä ja asiakkaan etua kunnioittaen!”


Kiitos Samu! Selväksi tuli, eikö vain?

Lisätietojakin saa entiseen tapaan: , puh. 09 -6817 8200 (ark. 9-17)