Ajankohtaista  keyboard_arrow_down

Sääntömuutoksia: Rahamarkkinarahasto & rahastojen yhteiset säännöt

Ajankohtaista   |     18.2.2019   

Seligson & Co Rahamarkkinarahasto AAA:n rahastokohtaiset säännöt muuttuvat 18.3.2019.

Rahaston sijoittajien näkökulmasta tosin juuri mikään ei muutu, vaan sääntömuutos pitää tehdä uuden sääntelyn vuoksi. Rahamarkkinarahastoja koskeva Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2017/1131 tuo täsmennyksiä hajautukseen ja sijoituskohteiden määrittelyyn.

Katsauksestamme 4 / 2018 (s. 3) löytyy taustatietoja muutoksesta ja siitä, miten mainittu asetus on saanut lähes kaikki kotimaiset rahamarkkinarahastot vaihtamaan kuosiaan hieman enemmän riskiä sisältäviksi lyhyen koron rahastoiksi.

Jatkossa rahamarkkinarahastojen pitää hajauttaa vielä aiempaa tehokaammin ja pankkiryhmittymät (siis esim. osuus- ja säästöpankkien ryhmät) katsotaan kukin yhdeksi kokonaisuudeksi. Lisävelvoitteita tulee myös liittyen hallinnointiyhtiön omaan luottoanalyysiin ja stressitestaukseen.

Asetuksessa annetaan rahamarkkirahastoille erilaisia kategorioita. Sääntömuutoksen jälkeen rahastomme on tavanomainen vaihtuvan nettoarvon (eli vaihtuvan rahasto-osuuden arvon) rahamarkkinarahasto. Nimestä pudotetaan samalla kolme A:ta ja uusi mainio nimi on Sijoitusrahasto Seligson & Co Rahamarkkinarahasto – yksinkertainen on tehokasta!

Rahastolta perittävä hallinnointipalkkio säilyy 0,18 %:na vuodessa, vaikka voimaan tulevien sääntöjen mukainen maksimipalkkio onkin 0,22 % vuodessa. Mikäli perittävää palkkiota joskus myöhemmin muutettaisiin tiedotetaan osuudenomistajille samaan tapaan kuin sääntömuutoksista.

Myös Seligson & Co Rahastoyhtiön hallinnoimien rahastojen yhteiset säännöt muuttuvat 18.3.2019. Niihin on täsmennetty rahamarkkinavälineiden ja talletusten arvostamista koskevaa kohtaa (§11).

Finanssivalvonta on hyväksynyt sääntömuutokset 11.2.2019. Muutokset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Uudet säännöt löytyvät täältä (Rahamarkkinarahasto; yhteiset säännöt) tai ne voi pyytää joko sähköpostilla tai puhelimitse 09 – 6817 8200.