Ajankohtaista  keyboard_arrow_down

ILMOITUS SIJOITUSRAHASTON LAKKAUTTAMISESTA

Ajankohtaista   |     13.12.2023   

Seligson & Co Rahastoyhtiön hallitus päätti 8.12.2023 lakkauttaa Russian Prosperity Fund Euro -rahaston, koska ei edelleenkään ole näkymää siihen milloin kohderahaston osuuksia pystyttäisiin realisoimaan ja koska kohderahasto on kirjannut omistamiensa venäläisten osakkeiden arvon nollaksi. Lähetämme kaikille osuudenomistajille erillisen tiedotteen postitse.

Russian Prosperity Fund Euro on syöttörahasto, joka sijoittaa varansa Russian Prosperity (Luxemburg) -rahaston osuuksiin. Kohderahasto suljettiin 28.2.2022 eikä sitä ole tämän jälkeen avattu. Myös Russian Prosperity Fund Euro -rahasto on ollut suljettuna 28.2.2022 lähtien. Rahastosta ei ole peritty hallinnointipalkkiota sulkemisen jälkeen.

Käytännössä Russian Prosperity Fund Euro -rahaston lakkauttaminen tarkoittaa seuraavaa:

 • Rahaston varat jaetaan osuudenomistajille. Rahasto on niin sanottu syöttörahasto, jossa on käteisvaroja ja Russian Prosperity (Luxemburg) -nimisen kohderahaston osuuksia. Käteisvarat vastaavat noin 2,5 euroa per rahasto-osuus.
 • Lakkauttamisen ensimmäisessä vaiheessa rahaston käteisvarat jaetaan osuudenomistajille siten, että rahastoon jää minimimäärä käteistä. Tämä tehdään lunastamalla 98 % osuudenomistajien osuuksista 29.12.2023. Lunastusvarat maksetaan rahaston tililtä 2.1.2024 niille asiakkaille, joiden asiakastiedot ovat ajan tasalla.
  • Mikäli asiakastietonne ovat vanhentuneet, varat maksetaan Rahastoyhtiön asiakasvaratilille odottamaan asiakastietojen päivitystä. Päivitystarpeen voi tarkistaa Oma salkku -palvelussamme, jossa mahdollinen päivityspyyntö näkyy palvelussa heti sisäänkirjautumisen jälkeen. Tiedot voi päivittää Oma salkku -palvelussa myös kohdassa Asiakastiedot ja Asiakastietojen päivitys.
   Oma salkku -palveluun voi kirjautua verkkosivujemme kautta osoitteessa www.seligson.fi.
  • Mikäli asiakastietojen päivittäminen ei onnistu Oma salkku -palvelussa, niin olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme.
 • Rahastoyhtiö toimittaa osuudenomistajalle lunastuksesta vahvistuksen Oma salkku -palveluun sekä ilmoittaa luovutuksesta Verohallinnolle.
 • Russian Prosperity Fund Euro -rahaston omistamat kohderahaston osuudet ovat lakkauttamisen jälkeenkin rahaston nimissä. Mikäli kohderahaston osuuksia pystytään myöhemmin realisoimaan, maksetaan saadut varat mahdollisilla kuluilla vähennettyinä osuudenomistajille omistusten mukaisessa suhteessa.

Rahastoon ei ole otettu vastaan uusia merkintä- tai lunastustoimeksiantoja 31.12.2022 lähtien. Lakkauttamispäätöksen seurauksena kaikki aiemmin vastaanotetut lunastustoimeksiannot mitätöidään. Rahastoyhtiö laatii lakkauttamisesta lopputilityksen, joka tullaan julkaisemaan rahastoyhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.seligson.fi.

Tiedotamme rahastoon jäljelle jäävien kohderahaston osuuksien tilanteesta osoitteessa www.seligson.fi.

Vastaamme mielellämme kaikkiin lisäkysymyksiin Oma salkku -palvelun viestitoiminnossa, ‎ tai 09 6817 8200