Kysymyksiä ja vastauksia  keyboard_arrow_down

USA:ssa ja Brandsissä päällekkäisyyksiä?

Kysymyksiä ja vastauksia   |     12.12.2006   

Kohta aloittavassa USA-indeksirahastossa ja Global Top 25 Brandsissä on monta samaa osaketta. Onko teillä aikomus tehdä asialle jotain?

Kyllä ja ei. Meillä ei ole aikomusta muuttaa GT Brandsin sisältöä tai painotuksia sen vuoksi, että siinä juuri nyt sattuu olemaan joitain samoja osakkeita DJIA:n kanssa. Muutoksia tosin varmasti tulee ajan myötä myös aivan meidän toimistamme riippumatta, vaikkakaan ei tietenkään voi olla varma mihin suuntaan.

Joka tapauksessa on kyse toisaalta toimialarahastoista ja toisaalta maantieteellisestä indeksirahastosta, jonka kohdalla indeksitoimittaja ylläpitää tiettyä toimialatasapainoa. Etenkin passiivinen rahasto on nimenomaan sijoittajan allokaatiotyöväline ja kunkin sijoittajan pitää omalta kohdaltaan miettiä, mikä rahasto ja millä painolla sopii juuri hänen salkkuunsa.

Tarkoituksemme on kuitenkin miettiä Brandsin seuraavan salkkutarkastelun yhteydessä ovatko esimerkiksi Intel ja IBM enää nykyisen liiketoimintansa puolesta rahaston fokukseen kuuluvia yhtiöitä. Ja jos päädymme siihen, että eivät, niin myös tämänhetkinen päällekkäisyys DJIA:n kanssa vähenee hieman.

Ari Kaaro